Nyenrode-37.jpg
Nyenrode-39.jpg
IMG_3576d.jpg
IMG_3570b.jpg
IMG_3567b.jpg
IMG_3566b.jpg
IMG_3577d.jpg
IMG_3562b.jpg
IMG_3558b.jpg
Nyenrode-43.jpg
Nyenrode-40.jpg
IMG_3582d.jpg
Nyenrode-42a.jpg
Nyenrode-41a.jpg
IMG_3584d.jpg
IMG_3590d.jpg

NK hal Nyenrode

De NK hal is op Nyenrode de centrale hal waar iedereen binnenkomt. Van student tot professor, mensen uit het bedrijfsleven, werknemers van Nyenrode, etcetera. In deze centrale hal worden vaak grote groepen ontvangen.

 

De wens van Nyenrode is om er een flexibele ruimte van te maken zodat de catering en ontvangst faciliteiten flexibel aangepast kunnen worden naar de omvang van de groep. Bovendien is de bedoeling dat werknemers deze ruimte ook benutten om even bijeen te komen om koffie te halen of een informeel gesprek te voeren; dit verbetert de communicatie onderling.

 

Om dit te laten slagen is gekozen voor verschillende zitvormen. Bij de raampartijen is gekozen voor een lage lounge zit met banken tegenover elkaar, zodat het uitzicht behouden blijft. De ronde poefen kunnen gemakkelijk verplaatst worden.

 

Bij de entree zijn lange hoge tafels neergezet met daaraan barkrukken. Deze kunnen gebruikt voor een informeel gesprek of het lezen van een tijdschrift.

 

De tussenliggende ruimte kan benut worden voor de catering. Lange cateringbuffetten op wielen en statafels kunnen gemakkelijk verplaatst worden, afhankelijk van de te ontvangen groepsgrootte.  

 

Boven deze ruimte komen de ronde vorm en de kleur van de poefen weer terug in de lampen aan het plafond. Deze zijn gemaakt van houtfineer en geven de ruimte een mooi lichtspel.

 

Aan het einde van de ruimte hangt een grote lamp in de vide. Deze bestaat uit zes enorme bollampen met stroken van hetzelfde houtfineer. De onderste rode lamp is net zichtbaar vanaf de entree, zodat dit meteen een herkenbaar object is om de routing aan te geven.

 

Bovendien ziet men deze lamp ook op de eerste verdieping waar de kleuren terugkomen in lange banken, afgewisseld met poefen en houten boomstam krukjes. De ronde poefen zijn als het ware een projectie van de ronde lichtkoepels in het plafond.

 

Op de deuren van de vergaderzalen is gekozen voor een duidelijk herkenbaar signatuur in het lettertype van Nyenrode.