Nyenrode-9.jpg
Nyenrode-32.jpg
Nyenrode-27a.jpg
IMG_4563a.jpg
Nyenrode-20.jpg
Nyenrode-7.jpg
Nyenrode-29.jpg
Nyenrode-28.jpg
Nyenrode-1a.jpg
sibu koper.JPG
Nyenrode-14.jpg
Nyenrode-17.jpg
IMG_4564a.jpg
Nyenrode-2.jpg
Nyenrode-6a.jpg
Nyenrode-2d.jpg
Nyenrode-11a.jpg
Nyenrode-5.jpg
Nyenrode-4a.jpg
Nyenrode-36.jpg
Nyenrode-30.jpg
Nyenrode-30d.jpg
Nyenrode-23a.jpg
Nyenrode-26a.jpg
Nyenrode-12.jpg
behang.JPG
Nyenrode-3.jpg
Nyenrode-28d.jpg
Nyenrode-25.jpg
Nyenrode-21.jpg
IMG_4549a.jpg
IMG_4551.JPG
Nyenrode-22.jpg
Nyenrode-22d.jpg
Nyenrode-13.jpg

Plesman hotel Nyenrode

Het Plesman hotel op landgoed Nyenrode is vernoemd naar Dr. Albert Plesman. Deze man is bekend als oprichter van de KLM, maar heeft daarnaast ook samen met andere vertegenwoordigers van het bedrijfsleven een instituut opgericht voor opleidingen m.b.t. het bedrijfsleven.

Dit instituut moest na de Tweede Wereldoorlog een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de wederopbouw en is later Nyenrode Busisness Universiteit geworden. 

 

Bij binnenkomst staat een grote lange bar. Deze is opgebouwd uit plaatmateriaal met noten dessin en een voorkant van grijs eikenfineer met een 3d effect. Deze grijze kleur komt weer terug in de vloertegels. Het noten dessin geeft warmte en vormt een goede combi met de 'retro' lampen in koperkleur die erboven hangen.

 

Ook in dit project zijn veel verschillende materialen en structuren toegepast. De ontbijtzaal heeft een vergrijsde eikenhouten vloer. Voor de ramen hangen kamerhoge gordijnen met verschillend gekleurde draden in een transparant dubbeldoek. Dit lijnenspel geeft een knipoog naar de natuur buiten.

De stoelen zijn met verschillende materialen bekleed. Een gedeelte met vintage leer, een ander gedeelte met een geplisseerde stof, die door de organische lijnen ook de link naar buiten geeft. Deze plissering komt weer terug in het behang. Onder het behang is een matzwarte lambrisering gemaakt met een houtnerf erin.

 

Aan de wand hangt centraal een levensgrote afbeelding van Dr. Albert Plesman met uitleg wat hij voor Nyenrode heeft betekend. Deze valt meteen bij binnenkomst op.

 

Aan de andere zijde is een actieve zithoek gemaakt met halfhoge tafels. Deze ruimte kan multi-functioneel ingezet worden voor het ontbijt, maar ook als lounge- of barfunctie. Hier is de muur bekleed met koperplaat. Het reliëf geeft een levendig effect samen met gebreide lampenkappen in verschillende afmetingen en kleuren. De vorm van deze lampenkappen is gebaseerd op de Franse emaille lamp.

 

In de gang naar de kamers toe zijn twee lounge plekken gemaakt waar men afgezonderd kan overleggen. De poefen met gebreide stof maken het geheel informeel.

 

Door in de gehele benedenverdieping dezelfde kleuren en materialen terug te laten komen zijn alle verschillende ruimtes een eenheid met elkaar geworden. Er zitten wat retro elementen in maar door de combinatie met grote rechte lijnen en verschillende luxe materialen spreekt het ontwerp een grote doelgroep aan.