B_DSC_0883a.jpg
L_DSC_0880.jpg
L_DSC_0876.jpg
L_DSC_0863.jpg
L_DSC_0870.jpg
L_DSC_0872.jpg
D_DSC_0868.jpg
D_DSC_0867.jpg
O_DSC_0762.jpg
D_DSC_0850.jpg
D_DSC_0848.jpg
O_DSC_0830.jpg
O_DSC_0826b.jpg
D_DSC_0829.jpg
D_DSC_0854_1.jpg
O_DSC_0859_1.jpg
O_DSC_0834a.jpg
O_DSC_0832a.jpg
D_DSC_0837a.jpg
O_DSC_0842_1.jpg
O_DSC_0772a.jpg
D_DSC_0823.jpg
D_DSC_0812.jpg
D_DSC_0814.jpg
D_DSC_0819.jpg
O_DSC_0845.jpg
O_DSC_0792.jpg
O_DSC_0791.jpg
D_DSC_0794.jpg
O_DSC_0807.jpg
O_DSC_0796.jpg
O_DSC_0797.jpg
L_DSC_0801.jpg
O_DSC_0795.jpg
O_DSC_0799.jpg
D_DSC_0838.jpg
D_DSC_0840.jpg
L_DSC_0804.jpg
L_DSC_0802.jpg
L_DSC_0786.jpg
D_DSC_0810a.jpg
IMG_5883a.jpg
IMG_5876a.jpg
IMG_5880a.jpg
IMG_5867a.jpg
IMG_5884a.jpg
IMG_5869a.jpg
IMG_5874a.jpg

De Kloostertuin

Brasserie de Kloostertuin is gevestigd in een oud klooster, gebouwd in 1495. Doel van dit project is het samenbrengen van de passie voor wijn en eten van de eigenaren met het pand en zijn historie. De klant moet zich thuisvoelen in het restaurant.

 

Om dit te realiseren is gebruik gemaakt van verschillende natuurlijke materialen. Tafelbladen van eiken fineer met gietijzeren onderstellen. De banken en stoelen zijn bekleed met vintage leer en grove stoffen. In het voorste gedeelte zijn de barkrukken en tafels halfhoog gemaakt voor een informelere zit.

Het barfront bestaat uit panelen hout van oude wijnvaten, in de gang is boven de kapstok een rand gemaakt van oude wijnkurken.

 

De natuurlijke bogen in het plafond zijn een enorme eyecatcher maar zorgen tevens voor veel geluidsoverdracht van de ene kant naar de andere kant van de brasserie. Aangezien het pand een monument is mag er niets met het plafond gebeuren. Als oplossing voor reductie van het geluid zijn een aantal rechte wanden bekleed met kurkschors, die geluid absorberen maar eveneens veel warmte en sfeer met zich meebrengen. Om nog meer geluid te absorberen is gekozen voor een lambrisering met geluidswol, waar een doek met een betonprint overheen is gespannen. Dit geeft de ruimte een eigentijdse uitstraling.

 

In het pand stond een hele grote verzameling beelden. Van deze beelden is er een aan het einde van de lange ruimte blijven hangen.

Tegen de vergrijsde muur wordt dit beeld nu extra geaccentueerd.

 

Om met name 's avonds veel sfeer en intimiteit te creëren zijn er grote ronde lampen opgehangen van vervilte wol. Deze zijn speciaal ontworpen voor dit project en met dikke breipennen gebreid, zodat door de grote gaten een mooi lichtspel ontstaat op het plafond en de muren.

Bij de entree komen deze lampen weer terug in andere vorm. Oude historische foto's van de familie en het klooster vormen samen de wanddecoratie.