IMG_6903a.jpg
IMG_8128a.jpg
IMG_6892a.jpg
IMG_6879a.jpg
IMG_8121a.jpg
IMG_8119a.jpg
IMG_8151a.jpg
IMG_6866a.jpg
IMG_6849a.jpg
IMG_6840a.jpg
IMG_8098a.jpg
IMG_8107a.jpg
IMG_6952a.jpg
IMG_6948a.jpg
IMG_8158a.jpg
IMG_6942a.jpg
IMG_6938a.jpg
IMG_8112a.jpg
IMG_6944a.jpg
IMG_6928a.jpg
IMG_6920a.jpg
IMG_8136a.jpg
IMG_8141a.jpg
IMG_6934a.jpg
IMG_6910a.jpg
IMG_6822a.jpg
IMG_8075a.jpg
IMG_8074a.jpg
IMG_6827a.jpg
IMG_6834a.jpg
IMG_8059a.jpg
IMG_8083a.jpg
IMG_8057a.jpg
IMG_8047a.jpg
IMG_8044a.jpg
IMG_8055a.jpg
IMG_8089a.jpg

DTC media Doetinchem

De klant DTC Media Doetinchem wil net als de vestiging in IJsselstein voor de jonge werknemers een industriële sfeer creëren.

 

Het gaat om twee etages waarbij de klant geneigd is om alle werknemers op één etage te laten werken en de overige activiteiten zoals vergaderen en lunchen boven te laten plaatsvinden. Het bedrijf groeit zeer snel, dus heeft Karakter besloten om de werkplekken toch alvast over de twee etages te verdelen met daartussen andere functies in de ruimte. Hierdoor worden beide etages goed benut, is de ruimte beter verdeeld en het geluidsoverlast minder. Bovendien zorgen de andere elementen, naast de grote werktafels, voor een afwisselende en speelsere inrichting van beide grote open ruimtes.

Op deze manier is er ruimte genoeg om te groeien zonder op korte termijn de verschillende afdelingen opnieuw in te delen.

 

Bij aankomst op de eerste etage zorgt een 3d logo op de muur voor een duidelijke sign. Binnen staan in de grote hoge ruimte grote workbenches van 2 of 4 personen. De workbenches zijn voor dit project ontworpen. Omdat de ruimte maar aan twee (korte) kanten ramen heeft is bewust gekozen voor een robuust wit onderstel met daarop een eiken blad. Het blad is gecoat in een warme stoere kleur.

 

Wie geconcentreerd wil werken kan in de tent gaan zitten. Dit is een af te sluiten ruimte gemaakt van stevig 'bubbeltjes' plastic. Aan de voorkant is een opening gemaakt d.m.v. grove zeilritsen. Deze kunnen eventueel dicht geritst worden.

 

Verder is midden op de afdeling een grote tafel neergezet met een grof betonnen blad. Men kan de poefen die aan kop van de workbenches staan gemakkelijk mee rollen om hieraan te vergaderen. Grote hangers van grof touw met planten zorgen voor een afscheiding met de workbenches.

Boven de tafel hangen gebreide lampen die speciaal voor deze klant ontworpen en handgemaakt zijn.

 

Voor de lunch is een gezellige kantine gemaakt met vintage elementen. De steigerhouten tafels zijn hergebruikt maar in het kader van de hygiëne

is de bovenkant meerdere malen met botenlak gefinished zodat een glad oppervlakte ontstaat. Boven de tafels hangen betonnen lampen met aan de onderkant een siliconen rand die voor een mooi lichteffect zorgt. De bar is aan de voor- en zijkant bekleed met een koperen plaat. Dit geeft samen met de ijzeren barkrukken een vintage touch aan de ruimte. Op de lange muur is een digitaal bedrukt behang aangebracht. Dit is een afbeelding van Times Square in New York met verschillende reclames van automerken waar de klant voor werkt. 

 

Op de tweede etage bevinden zich naast de workbenches nog een afgesloten vergaderruimte waar vertrouwelijke gesprekken plaats kunnen vinden. Wil men informeler vergaderen dan kan dat in de 'black box'; een half afgescheiden ruimte met lounge bank. De afscheiding bestaat uit xxl sleutelhangers gemaakt van eps met een aantal werktermen van de klant.

 

Ook op deze afdeling zijn de poefen op rolwielen multi-functioneel inzetbaar. Veel materialen en kleuren komen op beide etages terug, evenals de grote plantenhangers. 

 

+31 (0)6 270 98 505    |    info@karakterontwerp.nl

  • Facebook Black Round

interieur ontwerp